Dit zijn de 5 populairste groenten

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten groenten. Maar wist je dat er 5 soorten wel erg populair zijn?

 

groenten

 

Tomaat
De tomaat is populair omdat je er ontzettend veel mee kan maken. Wat dacht je van salades? Verse pasta sausen? Het bekende capresse torentje? Daarnaast is tomaat maximaal 1 week houdbaar. Bewaar ze het liefst buiten de koelkast op 15-20 graden. Dan behouden ze hun heerlijke smaak en prachtige rode kleur.

Sla
Ook een populaire groenten. Wie lust er nu geen sla? We maken er heerlijke salades mee, doen het als extraatje op ons brood of dienen het op als bijgerecht bij bijvoorbeeld het hoofdgerecht. Eet sla zo vers mogelijk. Helaas rot sla vrij snel. Je kunt sla het beste 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ben je in het bezig van een speciale sla-bewaar-bak? Stop hem dan hier lekker in om er optimaal van te kunnen genieten. Koop ook liever een krop dan een voorgesneden zakje. Een krop gaat langer mee, je hebt meer sla en is goedkoper.

Broccoli
Een van de meest gezonde groentes; broccoli. Ik ken maar weinig mensen die geen broccoli lusten. Heerlijk om gewoon te koken, roerbak of wok gerecht mee te maken, in salade of om ineen ovenschotel te gebruiken. Je kunt broccoli zo 5 dagen bewaren in de koelkast. Doe dit wel in de folie waarin hij mee ingepakt is. Jammie!

Komkommer
Komkommer, heerlijk als tussendoortje maar ook lekker in salades of op brood. Een gemakkelijk product dat 5 dagen houdbaar is. Leg je komkommer liever niet in de koelkast maar op een koele donkere plek. Dan blijft hij nog langer goed en lekkerder.

Sperziebonen
Als laatst hebben we dan de sperzibonen uit de populaire groenten top 5. Ook boontjes zijn heerlijk in salades, gekookt, in ovenschotels of om mee te wokken of roerbakken. Je kunt spezibonen 2 dagen in de koelkast bewaren of 4 dagen buiten de koelkast op een koele plek. Zo houden zij hun smaak en mooie groene kleur.

 

Is een van deze groenten ook jouw favoriet?

 

foto: Picjumbo

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge