70% van de zwangere vrouwen is onzeker over voeding

Ik besteed hier graag even aandacht aan. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de zwangere vrouwen wel eens onzeker is over wat ze eten tijdens de zwangerschap. Meer dan 40% is zelfs regelmatig tot vaak onzeker. 50% van de zwangeren denkt dat ze onvoldoende groenten eten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 200 zwangere vrouwen door de Academie Verloskunde. Volgens initiatiefneemster Linda Rentes geven de uitkomsten goede inzichten om beter te kunnen inspelen op de voedingsbehoefte van deze doelgroep. Samen met Ekomenu wordt het 9 maanden menu getest onder zwangeren. Nieuwe deelnemers kunnen zich inschrijven via www.ekomenu.nl/negen-maanden-menu. Tot op heden zijn er 1.100 maaltijden geleverd.

Dit jaar wordt verder onderzocht hoe deze maaltijdbox optimaal kan aansluiten bij zwangeren op het gebied van smaak, maaltijdsamenstelling, hoeveelheid groenten, bereidingsgemak en flexibiliteit. Het project is onderdeel van het Personalised Food programma ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.

Het ‘platform 9 maanden menu’ is ontwikkeld binnen het project Gezonde Start. Dit project is onderdeel van het Personalised Food programma dat SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw) met financiële steun van het ministerie van Economische Zaken heeft opgezet.

 

Meer weten? www.9maandenmenu.nl

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge