Gevulde groene paprika met chorizo en eieren

Tijd voor groene paprika! Dit heerlijke gerecht met groene paprika is voor twee personen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gele of een rode paprika. Net wat je lekker vindt. Voor dit gerechte hebben wij de groene paprika gekozen. Het is niet moeilijk om te maken. Je kunt dit gerecht ook als een bijgerecht serveren. Maak dan 1 halve per persoon.
groene paprika
Wat heb je nodig voor deze gevulde groenen paprika?

– 2 groene paprika’s
– 1 theelepel olijfolie
– Zout en peper
– 16 plakjes chorizo
– 4 eieren
– 2 eetlepels natuurlijke yoghurt
– 1 theelepel rozenharissa-pasta
– 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes

Zo maak je het;

  1. Verwarm de over voor op 240°C.
  2. Snij de paprika’s in de lengte doormidden maar laat de steeltjes intact. Verwijder de zaadjes. Wrijf de paprika’s aan binnen- en buitenkant in met olijfolie.
  3. Goed kruiden en op een met folie beklede bakplaat leggen. Plaats gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en leg 4 plakjes chorizo in elke halve paprika. Breek dan een ei in elke halve paprika. Bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten tot de eiwitten net gestold zijn maar de eidooiers nog vloeibaar zijn.
  5. Meng de harissa door de yoghurt en leg een beetje op elk ei. Voor het serveren de korianderblaadjes eroverheen strooien.

Eet smakelijk.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge