Pasta maken met kookroom

Je kunt met weinig hele lekkere pasta’s maken. Deze pasta heb ik gemaakt met wat restjes uit de koelkast. Zonde om weg te gooien en zo makkelijk om te maken. Met kookroom maak je voornamelijk carbonara pasta, maar je kunt er inprincipe in doen wat je wilt.

img_0212

Wat heb ik gebruikt voor deze pasta?

  • kookroom
  • paprika
  • hamblokjes
  • champignons
  • ui
  • strooikaas
  • wok olie
  • handje pennen pasta
  • peterselie kruiden
  • peper en zout
img_0282

Kookroom en olie

Ik had nog wat groenten over van een andere pasta, dus deze kon ik mooi gebruiken. Je kunt er ook brocolli in doen, of boontjes. Uitje is altijd goed, maar een spekje kan ook. Je kunt er ook voor kiezen om nog ei toe te voegen aan de kookroom. Maar met alleen kookroom en wat lekkere kruiden kun je direct aan de slag.

img_0283

Zo maak je het

  1. Breng een pan met water aan de kook, en kook de pasta gaar
  2. Zet een koekenpan op het vuur. Doe hier een klein beetje olie in. Ik heb knoflook olie gebruikt (kun je kopen bij de Xenos)
  3. Bak de groenten met de hamblokjes
  4. Zijn de groenten gebakken? Voeg dan een scheut kookroom toe. Kijk zelf even hoeveel je precies wilt.
  5. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat strooikaas toe
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe in de pan met kookroom en groenten
  7. Roer de pasta goed door elkaar en dien op, op een bord
  8. Strooi er wat peterselie over.

img_0214

Eet smakelijk!

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge