Avondje me-time? 4 ideeën op een rijtje

Date:

Share post:

Als moeder cijfer jij jezelf waarschijnlijk regelmatig weg. Logisch, want het plezier van je kinderen gaat vaak voor je eigen plezier. Toch moet je niet vergeten om zo nu en dan ook tijd voor jezelf te nemen. Plan daarom regelmatig wat me-time in. Heb je binnenkort een avondje voor jezelf en ben je nog op zoek naar een leuke invulling? Wij hebben hier 4 ideeën op een rijtje gezet.

1. Spa avond

Wil jij even helemaal tot rust komen tijdens een avondje me-time? Dan is een spa avond echt iets voor jou. Vul het bad met water en gooi hier een bruisbal of wat badzout in. Schenk voor jezelf een lekker glaasje Brunello di Montalcino of een andere rode wijn in, pak een boek of tijdschrift en laat je in het water zakken. Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam volledig ontspant, waardoor jij je helemaal zen voelt als je uit het bad komt.

Denk overigens niet dat je een bad nodig hebt om een spa avond te houden. Ook zonder bad kan dit namelijk prima. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een gezichtsbehandeling. Koop een gezichtsmasker of huidverzorgingsproducten en behandel je gezicht hiermee.

2. Bingewatchen

In plaats van een spa avond kun je ook lekker een avondje bingewatchen. Is het inmiddels alweer veel te lang geleden dat je een aflevering van je favoriete serie gekeken hebt? Dan is dit een uitstekende invulling voor een avondje me-time. Als je er eens goed voor gaat zitten, kun je de serie misschien wel in één ruk volledig af kijken. Ben je niet zo van de series? Geen probleem, want het is ook heerlijk om een leuke film te kijken als je een avondje voor je zelf hebt. Vergeet niet om wat te drinken en te snacken te pakken, want dit mag uiteraard niet ontbreken tijdens een avondje bingewatchen.

3. Lezen

Bij een avondje me-time denk je waarschijnlijk niet direct aan lezen. Toch is dit een prima invulling als je een avond voor jezelf hebt. Zorg dat je een goed boek in huis hebt en plof op de bank neer. Maak het extra comfortabel met behulp van wat kussens en ga eventueel lekker onder een dekentje liggen. Vergeet niet om voor voldoende licht te zorgen, want het leest een stuk makkelijker als je de tekst goed kunt zien. Overweeg eventueel een rustig achtergrondmuziekje aan te zetten. Dit kan je helpen om helemaal tot rust te komen tijdens een avondje lezen.

4. Wijnproeverij

Geniet je van een goed glas wijn? Organiseer dan eens een wijnproeverij voor jezelf. Je kunt lukraak wat flessen kopen, maar ook op je eigen voorkeuren afgaan. Koop bijvoorbeeld verschillende flessen van de druifsoort die je het lekkerst vindt. Proef ze om en om en ontdek welke wijn het beste smaakt. Heb je geen zin om de deur uit te gaan om de wijn te kopen? Koop de flessen dan online, bijvoorbeeld bij wijnbeurs.nl. De wijn wordt thuis afgeleverd en je kunt vaak uit veel meer wijnen kiezen dan in de plaatselijke supermarkt of slijterij.

Related articles

Windenergie voor de avontuurlijke huiseigenaren

Zonne-energie is niet alleen weggelegd voor grote velden of industriële daken; het kan ook een prominente rol spelen...

Alles begint met de juiste verfkeuze

Als je eenmaal hebt besloten om de kwast op te pakken en aan de slag te gaan met...

Flexibele financiering als reddingsboei voor ondernemers

In de dynamische wereld van het ondernemen kunnen de financiën soms flink schommelen. Daarom is het handig om...

Waarom gepersonaliseerd leren met PlusPort werkt

De moderne onderwijswereld begrijpt steeds meer het belang van maatwerk als het gaat om leren en ontwikkelen. Gepersonaliseerd...