Plisségordijnen: de ideale raamdecoratie voor de badkamer

Date:

Share post:

Anders dan in woonkamers moeten gordijnen in keukens en badkamers voldoen aan specifieke eisen. In deze ruimtes is vochtverspreiding onvermijdelijk en bij potentiële inkijk in de badkamer wil je niet afzien van privacy. Ben je op zoek naar visueel aantrekkelijke raamdecoratie op maat voor de badkamer die vochtbestendig is? Plisségordijnen zijn een geschikte raambekleding die je langere tijd in de badkamer kunt hangen zonder dat je vrees hoeft te hebben voor schimmelvorming. 

Vochtbestendige raamdecoratie badkamer

Een plisségordijn biedt zowel functionele en visuele voordelen in de keuken en badkamer. Dankzij het verticale harmonica-effect in beide richtingen kun je de lichtinval en inkijk helemaal naar wens regelen. Honingraat plisségordijnen bieden een goede bescherming tegen warmte in de zomer en houden warmte vast als het stookseizoen begint. Omdat plisségordijnen zijn gemaakt van een slijtvaste stof kun je ze eenvoudig afstoffen en schoonmaken. Het voordeel van plisségordijnen is daarom niet alleen de elegantie ervan, maar ook dat je er bestendig van kan genieten!

Plisségordijnen: waterafstotend en decoratief

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad en warmte heb je een plisségordijn nodig met een waterafstotende coating. Anders tast het vochtige klimaat de stof van het plisségordijn aan, verliezen de plooien hun vorm en wordt het vouwgordijn instabiel. Het is daarom belangrijk dat de gordijnstof snel en gemakkelijk kan drogen. Dit voorkomt vochtvlekken en schimmelvorming.

Welke stofeigenschappen moet ik kiezen?

Welke stofeigenschappen je kiest voor je plisségordijn hangt helemaal af van de eisen die de ruimte stelt. In de slaapkamer is een hoge mate van verduistering belangrijk, maar in de badkamer wil je de verduistering juist beperken met behoud van privacy. Bij de juiste stofkeuze profiteer je bij een plisségordijn van een hoge mate van privacy, maar laat je ook veel daglicht toe voor een sfeer verhogend effect.

Raamdecoratie badkamer: zijn er verschillende ontwerpen?

Waterafstotende plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs en kunnen elk raam verfraaien en beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.
Het materiaal van je plisségordijnen, de kleur en het patroon hebben invloed op de uitstraling van de kamer. Kies daarom altijd voor plisségordijnen die bij de muurkleur passen of combineer ze met andere elementen in de kamer. De beperkte kwetsbaarheid voor vuil is een van de vele voordelen van de plisségordijnen. Lichte of hevige regen dat binnenvalt kan een plisségordijn dankzij de vochtbestendige coating goed verduren.

Related articles

Duurzaamheid in je achtertuin

Het creëren van een duurzame achtertuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voordelig voor de...

Windenergie voor de avontuurlijke huiseigenaren

Zonne-energie is niet alleen weggelegd voor grote velden of industriële daken; het kan ook een prominente rol spelen...

Alles begint met de juiste verfkeuze

Als je eenmaal hebt besloten om de kwast op te pakken en aan de slag te gaan met...

Flexibele financiering als reddingsboei voor ondernemers

In de dynamische wereld van het ondernemen kunnen de financiën soms flink schommelen. Daarom is het handig om...