Dit is hoe de perfecte selfcare-avond eruitziet

Date:

Share post:

Elke ochtend vroeg opstaan, de hele dag aan het werk en als je thuiskomt nog moeten koken. Daarna even op de bank, en op het moment dat je eindelijk tot rust komt, moet je alweer naar bed om de volgende dag hetzelfde te doen. Herken je dit, en merk je dat je even pauze nodig hebt van deze dagelijkse sleur? Dan is een selfcare-avond wellicht wat voor jou. Hierbij neem je echt even volledig tijd voor jezelf. In deze blog delen we hoe je de perfecte selfcare-avond kunt organiseren, zodat jij weer helemaal opgeladen aan een nieuwe week kunt beginnen.

Ontspanning

Ontspanning is misschien wel het belangrijkste element van een selfcare-avond. Alleen als je je geest even leeg kunt maken, kom je volledig tot rust. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je een bad maken met een aantal druppels etherische olie met de geur lavendel of een andere geur die jij ontspannend vindt. Zet wat kaarsen op de rand van je bad, schenk een glas wijn in van de Wijnbeurs en draai rustgevende achtergrondmuziek. Kun je nog niet zo goed relaxen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een film of serie aanzetten. Zet je laptop of tablet op een speciale badplank, zet er een lekkere snack naast en relax.

Avondroutine

Misschien is je avondroutine normaal wel erg gehaast en kort, maar een uitgebreide avondroutine kan juist erg ontspannend werken. Plan dan een uitgebreide kooksessie voor jezelf in. Zet je favoriete muziek aan, of dat nu rustige muziek is of vrolijke muziek waar je een danssessie op houdt. Schenk een glas Grenache wijn in en neem de tijd voor je gerecht. De liefde die je erin stopt, zul je namelijk daadwerkelijk proeven! Als je klaar bent kun je genieten van het uitgebreide diner dat je zojuist hebt gemaakt. Het is dus ook een vorm van zelfliefde. Vergeet, voordat je gaat slapen, geen uitgebreide skincare routine uit te voeren. Het werkt erg ontspannend en als je dit in je dagelijkse routine verwerkt, zul je op den duur ook daadwerkelijk verschil zien in je huid.

Digitale detox

Een telefoon is erg verslavend en daarom is het juist zo belangrijk om hier af en toe afstand van te nemen. Zet je telefoon ten eerste op stil en leg hem op de kop op tafel neer. Zo raak je niet afgeleid van een flikkerend scherm of een luide ringtone. En in plaats van dat je tijd doorbrengt voor de televisie, kun je er ook voor kiezen om te lezen of wat creatiefs te doen. Pak er dus een boek bij, je kunt zelf kiezen tussen een leesboek en een kleurboek. Zo kun je de hele avond verdwijnen in je eigen verhaal, en zul je alles om je heen even vergeten.

Related articles

Duurzaamheid in je achtertuin

Het creëren van een duurzame achtertuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voordelig voor de...

Windenergie voor de avontuurlijke huiseigenaren

Zonne-energie is niet alleen weggelegd voor grote velden of industriële daken; het kan ook een prominente rol spelen...

Alles begint met de juiste verfkeuze

Als je eenmaal hebt besloten om de kwast op te pakken en aan de slag te gaan met...

Flexibele financiering als reddingsboei voor ondernemers

In de dynamische wereld van het ondernemen kunnen de financiën soms flink schommelen. Daarom is het handig om...