Regenachtige winterdag? Dit zijn de leukste binnenactiviteiten!

Date:

Share post:

In Nederland tikken de druppels regelmatig tegen de ramen aan. Op zo’n donkere en regenachtige dag is het verleidelijk om Netflix aan te zetten en onder een deken te kruipen. Maar wat dacht je ervan om er eens een gezellige en wat actievere middag van te maken? Hoewel je misschien denkt dat je voor leuke activiteiten naar buiten moet, is niets minder waar. Er zijn namelijk tal van activiteiten die je kunt doen als het weer buiten erg grauw is. In deze blog delen we wat deze activiteiten zijn.

Creatieve knutselmiddag

Of je nu alleen bent, met je gezin of met vrienden, een knutselmiddag is altijd leuk voor de verandering. Je zult vast nog wel wat oude tijdschriften hebben liggen, en iedereen heeft wel een schaar, papier en lijm in huis. Maak bijvoorbeeld een moodboard voor het nieuwe jaar, met foto’s en teksten die passen bij jouw doelen. Of maak een aantal zelfgemaakte kaarten voor familie en vrienden. Naast dat het een creatieve uitlaatklep is, kun je op deze manier ook nog eens ultiem ontspannen. Het is namelijk beter dan de hele dag een serie kijken of op je telefoon zitten.

Proeverij

Als je met een groep bent, is het onwijs leuk om een proeverij te organiseren. Hierbij kan het gaan om een wijnproeverij, waarbij je de wijn aanbieding goed in de gaten houdt, zodat je diverse lekkere wijnen kunt bestellen. Vergeet natuurlijk ook niet om hapjes te bereiden, zoals bladerdeeghapjes en toastjes met diverse spreads. Liever geen alcohol? Er bestaan ook alcoholvrije wijnen, maar als je een proeverij organiseert met kinderen is er een met warme chocolademelk nog leuker. Hier zijn namelijk ook allerlei verschillende smaken van, en deze kun je decoreren met slagroom en heerlijke marshmallows en siropen. Maak de middag compleet met gezellige aankleding. Steek wat kaarsen aan, zet gezellige muziek op en leg genoeg kleedjes neer om binnen heerlijk warm te kunnen zitten, terwijl je het zachte getik van de regen op de daken hoort.

Samen koken

Een andere activiteit die je binnen kunt doen, is koken. Want wie houdt er niet van lekker eten? Zo kun je ervoor kiezen om samen een driegangenmenu te bereiden, maar ook kun je allerlei kleine hapjes klaarmaken om van te genieten tijdens een borrelavond, onder het genot van een glas amarone wijn. Misschien wil je wel leren om vegetarische of zelfs veganistische gerechten te koken. Of ben je van plan om wat gezonder te gaan leven na de feestdagen, die vaak draaien om samen lekker eten. Het hoeft echter geen ingewikkelde maaltijd te zijn. Het is ook gezellig om samen een pizza te maken. Koken kun je zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt, en is dus voor iedereen een geschikte activiteit.

Related articles

Windenergie voor de avontuurlijke huiseigenaren

Zonne-energie is niet alleen weggelegd voor grote velden of industriële daken; het kan ook een prominente rol spelen...

Alles begint met de juiste verfkeuze

Als je eenmaal hebt besloten om de kwast op te pakken en aan de slag te gaan met...

Flexibele financiering als reddingsboei voor ondernemers

In de dynamische wereld van het ondernemen kunnen de financiën soms flink schommelen. Daarom is het handig om...

Avondje me-time? 4 ideeën op een rijtje

Als moeder cijfer jij jezelf waarschijnlijk regelmatig weg. Logisch, want het plezier van je kinderen gaat vaak voor...